ISSN 1458-8439
Jo 15396 viiniarviota.

Viinit aistinvaraisesti ja teoreettisesti

Nautiskelijassa on 15 000 ja tasaisesti lisääntyvää kattavaa aistinvaraista viiniarviota, ja käytännössä kaikki Alkon perusvalikoiman viinit sekä edustava otos tilausvalikoiman ja erikoisvalikoiman viineistä. Viinien haku ja artikkelit ovat käytettävissä tilaajille. Nautiskelijan tilauksen hinta on 37,00 e/vuosi. Lue lisää...
Nautiskelijan menneen vuoden 2018 maistelusato oli yli 550 viini arviota eli keskimäärin noin 50 arviota kuukaudessa. Nautiskelijan 15 500 viiniarvion tietokannasta löytyy paljon muutakin tietoa viinien ominaisuuksista, absoluuttisesta laatutasosta sekä tulosteista automaattisesti halutuilla poimintakriteereillä viinien paremmuusjärjestys.

Laatutietoisen viininystävän kannattaa - ainakin yleistiedon - vuoksi tarkistaa arviointivuoden pahnanpohjimmaiset. Niissä on myös joitakin kohtuullisen hinnan ja riittävän laadun perusteella suositeltavia perusviinejä. Nautiskelijan perusviinien hinnan yläraja on 11 euroa ja laatupisteiden pitää olla tyydyttävät 70?79. tyydyttävän laatutason pisteillä. (Nautiskelijalla vähintään 80 pistettä tarkoittaa laatuviiniä.)

Suositeltavia perusviinejä löytyi 56 (saman verran kuin edeltävänä vuonna) eli alle kymmenen prosenttia arvioiduista viineistä. Suomen alkoholiveroilla ja alkoholibisneksen erikoiskaupan katteilla halvalla on vaikea saada edullisia viinejä kun niiltä edellytetään lisäksi tyydyttävää laatutasoa. Laatuviinejä Nautiskelijan arvioimista viineistä on yli 250 kappaletta, joka on lähes puolet analysoiduista viineistä.

Kuluvan vuosituhannen toisen vuosikymmen sääkään ei ole ollut tähän mennessä yhteistyöhalukas laatuviinien valmistajien kanssa Euroopassa, mikä näkyy erityisesti Arvoviinien vähäisyytenä. Vuonna 2018 Nautiskelijan kriitikko löysi 17 arvoviiniä, joka oli vain kolme prosenttia arvioiduista viineistä. Objektiivisilla kriteereillä viinien aistittavia ominaisuuksia kuvailevalle julkaisulle on nyt suuri tarve…

Suomalaiset ovat jälleen ihastuneet makeisiiin puna- ja valkoviineihin pitkän kuivan kauden jälkeen. Tilaajat voivat katsoa Nautiskelijan edeltävän kahden vuoden aikana arvioimat välimakeat valkoviinit sekä välimakeat punaviinit.

Nautiskelija on maksullinen julkaisu, mutta 3-6 kuukauden takaiset viiniarviot hintavälillä 7-12 euroa ovat kaikkien nähtävistä, jotta Nautiskelijan kuvauksiin ja terminologiaan sekä luokituksiin pystyy tutustumaan.

Katso lisää Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinisivuston sisällöstä... . Nautiskelijan monipuolisesta viiniarvioiden tietokannasta voi vaikka tarkistaa viinillisten joululahjojen aistinvaraiset ominaisuudet ja laatutason tavarantoimittajista ja Alkosta riippumattomasti

Islamimaan yläluokan biletystä
"Sisällä pieni porukka on kerääntynyt lohduttamaan 17-vuotiasta tyttöä, joka nieleskelee kyyneleitään sohvalla. Tyttö on lähtenyt kaverinsa suostuttelemana ensimmäistä kertaa bileisiin salaa vanhemmiltaan. Kuten muutkaan täällä, hän ei halua kertoa nimeään. Vaikka alkoholin juominen on yleistä, se on Pakistanissa edelleen tabu, josta ei puhuta julkisesti.
Baarit ja klubit katosivat Pakistanista 1970-luvun jälkeen, jolloin alkoholin ostaminen ja nauttiminen kiellettiin muslimeilta. Tästä syystä juhlinta on keskittynyt täysin ihmisten koteihin, ja jotkut ovat jopa muuttaneet kellarinsa baaritiloiksi. Parhaimpiin niistä on rakennettu dj-kopit.
Pakistanin pieni mutta näkyvä yläluokka on ajatusmaailmaltaan liberaali ja lähes yhtä kaukana muun maan arkipäivästä kuin kuka tahansa länsimaalainen. He pukeutuvat muodikkaisiin länsimaalaisiin merkkivaatteisiin, heillä on viimeisin iPhone ja he puhuvat maan toista virallista kieltä englantia toisena äidinkielenään. He juovat alkoholia, bilettävät ja deittailevat. Silti perinteet eivät ole täysin kadonneet heidän elämästään – perheen vaikutus on vielä suuri, ja tausta määrittelee pitkälti sen, miten vapaata elämää pystyy viettämään, erityisesti nuorena naisena.
Alkoholia on helposti saatavilla pimeiltä markkinoilta tai esimerkiksi kristittyjen kontaktien kautta. Kristityt saavat ostaa maan ainoan panimon Murree Breweryn tuotteita. Alkoholin hallussapidosta ei yleensä tule vakavia seurauksia, ja siitä selviää helposti pienellä lahjuksella."
Maija Liuhto, toimittaja, Helsingin Sanomien 21.12.2018 artikkelissa "Islamabadissa voi rakastua salaisessa kotibaarissa". (Nautiskelija on tiivistänyt lainausta.)
Lisää viisauksia >>

Uusimmat artikkelit:
Samppanjakatsaus: tehotuotanto ja surkeat säät maistuvat 05/ 2018 15.5.2018
Portugalin kohtuuhintaiset punaviinit 11/ 2017 17.11.2017
Kesäkauden punaviinien maistelusadon katsaus 09/2016 7.9.2016
Kesän kuplimattomien ja kuplivien roseiden katsaus 07/2016 12.7.2016
Kevään vaaleiden kuohuviinien katsaus 05/2016 29.5.2016
Nautiskelija suosittelee juuri nyt:
85
Ettore Germano Prapo' Barolo 2007
69,99 € Italia
77
Chateau Chaubinet Rouge Bordeaux 2015
9,98 € Ranska
74
Cono Sur Bicicleta Pinot Noir Reserva 2017
9,98 € Chile

86
Chateau de La Mulonniere A la faveur de l'Automne Coteaux du Layon Beaulieu 2015 demie
15,49 € / 0,375 l Ranska
80
Alamos Chardonnay Mendoza 2017
10,99 € Argentiina
79
Santa Julia Organica Viognier Mendoza 2017
9,98 € Argentiina

83
La Ina Fino Muy Seco Jerez NV demie
8,59 € / 0,375 l Espanja
82
Andre Clouet Grande Reserve Blanc de Noirs Brut Champagne NV
32,90 € Ranska
75
Chapel Hill Selection Chardonnay Brut Pezsgö NV
8,60 € Unkari

Kaikki suositukset
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinisivuston esittely.