Terrantez do Pico on Portugalin Azoreiden Pico saaren vaalea lajike. Geenivertailulla on pystytty varmentamaan, että Azorien Terrantez do Pico on eri lajike kuin Madeiran harvinainen Terrantez tai Azorien Terrantez da Terceira tai Portugalin mantereen Tras-os-Monteksen (Douro) ja Dãon Folgasão tai Malvasia Fina..

Madeiran Terrantez-lajikkeen alkuperästä on epäselvyyttä. Nyt on selvinnyt, että myös pohjoisempien Atlantin vähämerkitykselliset Azorien Terrantez-lajikkeet ovat eri lajikkeita eikä mantereeltakaan ole löytynyt rypäleiden taustan selvittämisessä apua. Portugalilaisten epäjohdonmukainen ja samoja nimiä eri lajikkeille käyttävä nimeämispolitiikka on johtanut tarpeeseen modernilla tekniikalla varmistaa eri alueiden samannimisten lajikkeiden identtisyys tai erilaisuus.

Terrantez do Pico on vähämerkityksellinen lajike viinimaailmassa erittäin vähämerkityksellisiltä Azorien saarilta ja viinit menevät paikalliseen käyttöön. Muuta tietoa lajikeviinien ominaisuuksista ei ole saatavissa eikä viinejä myöskään ulkomaailman saatavilla. Azorien saaret ovat kuitenkin kosteita ja suhteellisen viileitä, joten viineiltä sopii odottaa Vinho Verden viinien tyylistä vihreää kirpeyttä. Paikallinen osuuskunta valmistaa lajikkeesta sekä kuivia valkoviinejä että väkevöityjä viinejä.

Viinien laatupotentiaali luokittelematon    KESKINKERTAINEN.

Sivu tehty 12.7.2016.