ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 33/ 2018

Näytä vastaukset 13.8.2018
 1. Espanjalaisiin viinintuottajien nimiin liitetään yleensä Bodegas-sana, mutta minkä maan viinintuottajaa merkitsee sana Bodega?

  Argentiinan.
 2. Alkon heinäkuun uutuuksissa on tsekkiläinen valkoviini, jonka rypäle on paikallisella kielellä Veltlinske Zelene? Millä nimellä Veltlinske Zelene –rypäle tunnetaan kansainvälisesti?

  Itävaltalaisella nimellä Grüner Veltliner.
 3. Mikä seuraavista suomalaisista maahantuojista ei kuulu norjalaisen Arcuksen omistamaan Vingruppen-ryhmään: Urban Wines, Vinunic, Vinum vai Wineworld?

  Solera-yhtymän Urban Wines.
 4. Mikä Italian seuraavista B-kirjaimella alkavista alkuperämerkinnöistä on Veneton läänissä: Bardolino, Biferno, Boca vai Brindisi?

  Bardolino.
 5. Minkä maalaisia (Alkossa myynnistä olevia) kuohuviininvalmistajiia ovat: Astoria, Ferrari, Pizzolato ja Rotari?

  Italialaisia.
 6. Mikä suomalaiseen maahantuojan ”talliin” kuuluvat Rhonen tuottajat Domaine Jean-Louis Chave, Château de Beaucastel, Château de Montfaucon ja Domaine Jamet?

  Vindirekt Finlandin.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.