ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 35/ 2018

Näytä vastaukset 27.8.2018
 1. Mikä on rypälekirjoissa aakkosjärjestyksessä viimein aitoviiniköynnöksen lajike? Vihjeenä Itävallassa liikutaan.

  Zweigelt.
 2. Mitä kreikkalaisissa viineissä tarkoittaa, latinalaisilla kirjaimilla kirjoitettuna, aspro-sana?

  Vaalea eli etiketissä se tarkoittaa valkoviiniä.
 3. Minkä positiivisen homeen nimi on botriitti?

  Jalohomeen. Se rusinoi rypäleitä haihduttamalla niistä vettä sekä tuottamalla omia, makeissa viineissä arvostettuja aromiaineita.
 4. Suomalaisten suosikkeja ovat Etelä-Amerikan eli Chilen ja Argentiinan vinkut. Kummassa maassa viinintuottajan etumäärite on Viña ja kummassa Bodega?

  Argentiinan viinintuottajan nimi on Bodega ja Chilessä Viña.
 5. Mikä seuraavista ei ole Italian viinialue: Barbera, Bardolino, Barbaresco vai Bolgheri?

  Barbera, joka on Piemonten tumma rypäle. Barbera voi esiintyä viinialueen nimessä mutta tarkemmalla aluenimellä täydennettynä.
 6. Alkon maaliskuun uutuuksia oli perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini, jonka rypäleet ovat Chardonnay, Reichensteiner, Huxelrebe, Auxerrois, Pinot Noir ja Pinot Meunier. Voiko skumppa olla Alsacen alueen Cremant d'Alsace?

  EI. Alsacen AOP-kuohuviinin sallittuihin lajikkeisiin ei kuulu eikä siten Alsacen sallittuihin rypäleisiin kuulu risteytykset Reichensteiner ja Huxelrebe eikä myöskään Pinot Meunier.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.