ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 37/ 2018

Näytä vastaukset 10.9.2018
 1. Mihin kahteen hispaaniseen maahan liittyvät viinintuottajaa merkitsevät termit Bodega ja Bodegas?

  Bodega on argentiinalainen ja Bodegas espanjalainen nimitys.
 2. Eteläisessä Portugalissa pääkaupunki Lissabonin läheisyydessä aavikolla on kaksi volyymiviinialuetta aikaisemmilta nimiltään Ribatejo ja Alentejo. Kumman alueen nimi on nykyisin myyvempi ja alkuperäisiä laatuassosiaatioita hävittävä Tejo?

  Ribatejon.
 3. Mitä nimekästä viinialuetta suojaa Vogeesien vuoristo Atlantin kylmältä ja kostealta ilmalta?

  Alsacea Ranskan puoleisella Ranskan ja Saksan rajaseudulla. Suomeksi alueen historiallinen nimi on ollut saksankielen mukainen Elsass.
 4. Kun samppanjan etiketissä on maininta Blanc de Meunier, niin mistä rypäleestä se on valmistettu?

  Tummasta Pinot Meunier-lajikkeesta. Pinot Meunier on Champagnen perusviinien työhevonen.
 5. Kun ranskalaisen Cremant-kuohuviinin rypäleet ovat tumma Cabernet Franc sekä vaalea Semillon, mikä on viinin alkuperämerkintä?

  Bordeaux eli Cremant de Bordeaux AOP.
 6. Baga ja Bical ovat paikallisia portugalilaisia Bairradan alueen rypäleitä, mutta kumpi on vaalea ja kumpi tumma lajike?

  Baga on tumma ja Bical vaalea lajike.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.