ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 39/ 2018

Näytä vastaukset 24.9.2018
 1. Helsingissä oli 19.9. ‒ 20.9.2018 maahantuojan järjestämä viinitapahtuma nimeltään Viinimaa Festival. Valikoituja tuotteitaan maistattivat mm. Alpha Beverages ja Wennerco. Mikä niminen yhtiö oli viininmaistelun järjestäjä, jonka tytäryhtiöitä ovat kaksi mainittua yritystä?

  Valtionyhtiö Altia.
 2. Alsace tai saksalaisittain Elsass sijaitsee Ranskan ja Saksan rajaseudulla. Siellä on leveysasteen huomioiden normaalia lämpimämpää ja kuivempaa. Mikä tämän poikkeavan kasvuympäristön mahdollistaa?

  Vogeesien vuoristo alueen länsipuolella. Se estää kylmien ja kosteiden säärintamien tunkeutumista Atlantilta alueelle.
 3. Mikä on Petite Sirahin kansainvälinen ranskankielinen nimi? Petite Syrah on suosittu Kalifornian Zinfandel-viinien täydentäjä eivätkä lajikeviinitkään ole tuntemattomia.

  Durif.
 4. Mitä kreikkalaisen viinien etiketeissä tarkoittavat sanat aspro ja mavro, tosin pääsääntöisesti vain kyrillisillä aakkosilla kirjoitettuna?

  Valkoviiniä (aspro) ja punaviiniä (mavro).
 5. Harmaahome tai englanninkieliseltä nimeltään botrytis bunch rot (tai tieteellisesti botrytis cinerea) tuhoaa rypäleitä. Mikä on harmaahomeen nimeltään arvostettu positiivinen muoto?

  Jalohome eli vierassanana botriitti.
 6. Minkä laatutason viiniin viittaa englanninkielinen merkintä PGI (Protected Geographical Indication)?

  Pöytäviinin tasoiseen alueviiniin (vastakohtanaan laatuviiniä tarkoittava PDO eli Protected Designation of Origin). Paikallisilla kielillä on luonnollisesti oma vastaava EU-direktiviin täyttämä termistö.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.