ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 47/ 2018

Näytä vastaukset 19.11.2018
 1. Voiko Pohjois-Portugalin Vinho Verde-viini olla tummaa eli punaviiniä? Alkossa löytyy viinistä vaaleita ja roseevariaatioita.

  Voi. Jos rosee on sallittua se tarkoittaa että alueella viljellään tummia rypäleitä, joita hyödynnetään automaattisesti punaviinien valmistuksessa.
 2. Kun Medocin punaviinin lajikkeet ovat (aakkosjärjestyksessä) Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot ja Petit Verdot, kuinka pystyt päättelemään sekoitteessa eniten ja vähiten käytetyn lajikkeen?

  Medocin viineissä dominoiva lajike on yleensä Cabernet Sauvignon. Tanniinipaukku Petit Verdot'ta voidaan lisätä vain pieniä määriä parfyymisuutta ja jälkimakua korostamaan. Viileinä ja kosteita vuosina Petit Verdot jää yleensä raa’aksi eli tuottaa (selvää) vihreyttä viineihin.
 3. Minkä nimiset messut olivat 12. kertaa kyseessä markkinointisanomalla: ”Suomen suurin ja herkullisin tapahtuma (Helsingin) Messukeskuksessa 25.–28.10.2018?

  Kirjamessujen yhteydessä pidettävä Viinilehden Viini ja Ruoka -messut.
 4. Mikä alue yhdistää nimiä Chenas, Gamay Noir a Jus Blanc, Fleurie ja maceration carbonique?

  Burgundin Beaujolais-alue. Gamay on alueen (tumma) rypäle ja hiilidioksidikäyminen (maceration carbonique) viinien valmistusmenetelmä. Chenas ja Fleurie ovat Beaujolais Grand Cru-kyläviinejä.
 5. Mitä eroa on Loiren alueen rypäleillä Breton ja Cabernet Franc?

  Ei mitään. Breton on Loiren alueella Cabernet Francin synonyymi.
 6. Missä seuraavista Loiren valkoviinien alkuperämerkinnöistä rypäle ei ole Chenin Blanc: Jasnieres, Montlouis, Muscadet Sevre et Maine vai Savennieres?

  Rannikon Muscadet-alueella, jonka rypäle on myös samanniminen tai toiselta nimeltään Melon.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.