ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 52/ 2018

Näytä vastaukset 24.12.2018
 1. Jos sinulla on Bordeaux’n saman tuottajan kolme viiniä vaikkapa nimillä: Chateau Loistava Polku Pomerol, Chateau Loistava Polku Amazon Pomerol ja Chateau Loistava Polku Andit Pomerol; mistä pystyt päättelemään mikä on tuottajan ykkösviini (ransk. grand vin) eli samalla kallein viini?

  Kun etiketissä on vain tuottajan nimi sekä alkuperämerkintä. Tuottajan antamat lisänimet kertovat viinin olevan muun kuin talon ykkösviinin.
 2. Kun sinulla on valittavana samalta tuottajalta kolme Gevrey-Chambertin-kylän viiniä alkuperämerkintöjen mukaisilla nimillä: Griotte-Chambertin, Gevrey-Chambertin Cazetiers sekä Gevrey-Chambertin, minkä viinin tiedät olevan kalleimman ja minkä halvimman?

  Griotte-Chambertin AC eli Grand Cru-viini on kallein ja kyläviini Gevrey-Chambertin on halvin. Gevrey-Chambertin Cazetiers on hinnaltaan keskimmäinen alkuperämerkinnällä Gevrey-Chambertin Premier Cru AC. Ongelmaksi kaupassa tulee se, että jokaisella Burgundin Cote d’Orin Grand Cru-tarhan viinillä on oma alkuperämerkintä tarhan mukaisella nimellä. Tämä tieto pitää hankkia muualta kuin pullon etiketistä.
 3. Mikä seuraavista samppanjamerkeistä ei ole muotijätti LVMH:n Suomen tytäryhtiön Moët Hennessy Suomen maahantuonnissa: Mercier, Ruinart, Krug vai G.H. Mumm?

  Ranskalaisen alkoholijuomajätti Pernod Ricardin omistama ja sen samannimisen suomalaisen tytäryhtiön maahantuoma Mumm.
 4. Minkä maalaisia (Alkossa myynnistä olevia) kuohuviinivalmistajia ovat: Anna Spinato, Bolla, Coralba ja Mionetto?

  Italialaisia.
 5. Mikä viinialue yhdistää tuottajia: Alfred Gratien, Andre Clouet, Besserat de Bellefon ja Nicolas Feuillatte?

  Samppanja tai ranskalaisittain Champagne.
 6. Mikä on espanjalaisten cavojen kuten yleensä muiden perinteisen menetelmän mukaisesti valmistettujen kuohuviinien pullossa tapahtuvan sakkakypsytyksen minimivaatimusaika?

  Yhdeksän (9) kuukautta. Vuosikerrattoman samppanjan minipullokypsytysaika on 15 kuukautta. Ranskan eri alueiden cremant-kuohuviinien minimipullokypsytysaika on myös yhdeksän kuukautta, mikä ei odotusarvoisesti pysty tuottamaan aistittavia autolyysin ominaisuuksia.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.