ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 02/ 2019

Näytä vastaukset 7.1.2019
 1. Kun viinin puhekielen nimi on suomalaisittain Lounaspussi tai englantilaisittain Lunch Bag, mikä maineikas Porvoon viini on kyseessä?

  Pauillacin Chateau Lynch-Bages.
 2. Jenkkiviinien ystävät ovat tuskin pystyneet välttämään Columbia Valley-alueelta peräisin olevia viinejä. Missä länsirannikon osavaltiossa Columbia Valley sijaitsee?

  Kanada vastaisen rajan Washingtonin osavaltiossa. Erikoista siinä on se, että kaikki osavaltion suppeammat viinialueet sijaitsevat Columbia Valleyssa., joka on siis osavaltion eri viininviljelyalueilta tulevien viinien kaiken kattava yläalue.
 3. Alkon tilausvalikoimassa on myynnissä kalifornialainen Cabaret Frank –niminen punaviini Boutinot-nimiseltä tuottajalta. Mitä Cabaret Frank kertoo viinin rypäleestä?

  Ei mitään. Cabaret Frank on erisnimi, tosin viinin rypäle on Cabernet Franc.
 4. Mikä seuraavista punaviinejä tuottavista Loiren AC-viineistä ei kuulu joukkoon: Bourgueil, Chinon¸ Sancerre vai Saumur-Champigny?

  Centren Pinot Noir viineistä valmistettava tumma Sancerre. Muut ovat Anjou-Saumurin alueen Cabernet Franc viinejä.
 5. Kun punaviinin rypäleet ovat CS, Syrah, Cabernet Franc sekä Carmenere, mistä maasta tällaisen rypälecocktailin viini on erittäin todennäköisesti peräisin?

  Chilestä. Carmenere on alun perin Porvoon rypäle, mutta se sietää huonosti varttamista; Nykyisin se on Porvoossa puhdas epätaloudellinen kuriositeetti. Chileläiset ovat brändänneet nykyisin Carmeneren omaksi rypäleekseen. Aikaisemmin Carmenere oli chileläisille virheellisesti Merlot.
 6. Mikä seuraavista samppanjan tavaramerkeistä ei kuulu joukkoon eli on eri valmistajan: Imperial, Rose Sauvage, Sublime vai Rare?

  Moet & Chandonin Imperial. Muut ovat Piper-Heidsieck-valmistajan tavaramerkkejä.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.