ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 08/ 2019

Näytä vastaukset 18.2.2019
 1. Kuin monta viinimerkkiä oli vuonna 2018 Alkon 20 myydyimmän tuotemerkin joukossa: 7, 10 vai 13?

  10 eli puolet.
 2. Suomalaiset ovat ihastuneet (edullisiin) chileläisiin valko- ja punaviineihin. Alkon vuoden 2018 määrällisestä punaviinimyynnistä chileläisten markkinaosuus oli 27,5 % ja valkoviinien myynnistä 22,7 %. Mitkä kaksi muuta maata ovat Alkon viinien kokonaismyynnissä mitalisijat jakamassa?

  Italia hopealla 16,9 prosentin markkinaosuudella ja Espanja pronssilla 14,5 prosentin markkinaosuudella. Chileläisten markkinaosuus Alkon mietojen viinien myynnissä oli 21,8 %. Yhdessä näiden kolmen maan markkinaosuus Alkon vuoden 2018 viinimyynnissä oli yli puolet, 53,2 %.
 3. ranskalaisen viinialan perheyrityksen tuotannosta ja firmasta vastuullisten miesten etunimet ovat nuorimmat eli pojanpojasta isoisään lueteltuna Philippe, Marcel ja Etienne, niin minkä niminen tuottaja on kyseessä? Vihjeenä: ennen sukunimeä firman nimen alku on 'E.'

  Rhonen maineikas tuottaja E. Guigal.
 4. Mikä seuraavista espanjalaisista punaviineistä on puhdas Tempranillo-viini: Priorato, Ribera del Duero, Rioja vai Valdepeñas?

  Keskiylängön Valdepeñas.
 5. Missä seuraavista Loiren valkoviinien alkuperämerkinnöistä rypäle ei ole Chenin Blanc: Anjou Coteaux de la Loire, Chinon, Coteaux de Saumur vai Quincy?

  Centren Sauvignon Blanc alueen Quincy-alkuperäalueella.
 6. Millä Ranskan viininviljelyalueella vaikuttavat tuottajat Château de Montfaucon, Château Rayas, Domaine Alain Graillot sekä Domaine Jamet?

  Rhonen alueella.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.