ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 10/ 2019

Näytä vastaukset 4.3.2019
 1. Alkon myydyimpien skumppien listalla on neljä cava-tuottajaa. Kaksi on perinteiset Freixenet ja Codorniu. Mitkä ovat myydyimpien listalla kaksi muuta cava-tuottajaa?

  Garcia Carrionin Jaume Serra sekä Villa Conchi.
 2. 2. Mikä suhteellisen maineikas toinen rypäle Rieslingin lisäksi yhdistetään Saksaan, mutta ei kuitenkaan Rieslingin veroisia viinejä tuottavana? Kyseessä on puhdas viileän ilmaston lajike, joka ei kuitenkaan ole viihtynyt Saksassaan kaikkein viileimmillä alueilla.

  Silvaner (Sylvaner).
 3. Mikä ovat kaksi lähekkäin sijaitsevaa ranskalaista viinialuetta nimien lyhenteillä CdR ja CdP (CNdP)? d-kirjain eli du edustaa kieliopillisesti genetiiviä.

  Cotes-du-Rhone sekä Chateauneuf-du-Pape Rhonen eteläosassa.
 4. Jos olet innostunut Medocin (hinnakkaista) Margaux'n ja Pauillacin viineistä, niin mistä maineikkaasta maailmanvalloittajarypäleestä olet samalla innostunut?

  Cabernet Sauvignonista, joka on alueen samoin kuin yleensä Medocin punaviinien dominoiva rypäle.
 5. Mikä seuraavista Rhonen tuottajista ei kuulu pientuottajiin erikoistuneen maahantuoja Vindirekt Finlandin portfolioon: Domaine Jean-Louis Chave, Domaine Auguste Clape, Chapoutier vai Famille Mayard?

  Suurtuottaja Chapoutier. Se kuuluu maahantuoja Vinetumin portfolioon.
 6. Kumman muinaisen kreikkalaisen tai roomalaisen viininjumalan Bacchus vai Dionysos mukaan on nimetty vaalea saksalainen, tosin suhteellisen vähän viljelty, viileän ilmaston rypälelajike?

  Bacchus-jumalan.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.