ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 15/ 2019

Näytä vastaukset 8.4.2019
 1. Mitä juomatyyppiä edustavat (Alkossa myynnissä olevat) merkit: Ägras, Kalevala, Kyrö Napue, Nordic Spirits Lab ja Tampere?

  Suomalaisia ginejä.
 2. Mitä juomatyyppiä edustavat (Alkossa myynnissä olevat) merkit: Coquerel, Dupont, Maison Perigault ja Pere Magloire?

  Calvados-omenaviinaa.
 3. Mikä seuraavista pieniin tuottajiin erikoistuneen Vindirekt Finlandin tuottajista vaikuttaa Champagnessa: Domaine Alain Graillot, Domaine Jamet, Famille Perrin vai Jacques Selosse?

  Kalliita samppanjoita tuottava Jacques Selosse. Muut tuottajat vaikuttavat Rhonen alueella.
 4. Missä päin Ranskaa sijaitsevat väkeviä viinejä tuottavat alueet: Banyuls, Maury, Muscat de Rivesaltes ja Rivesaltes?

  Midissä Espanjan rajan läheisyydessä, ja tarkemmin Languedoc-Roussillonin Pyrenees-Orientales-departementissa. Rivesaltes on kokoomaerä kun viinit eivät täytä Mauryn tai Banyulsin vaatimuksia.
 5. Burgundin alueen Cremant-kuohuviineissä on yleensä sekä Chardonnayta että tummaa Pinot Noiria. Mitkä kaksi muuta rypälettä ovat mahdollisia?

  Vaalea Aligote sekä tumma Beaujolais’n alueen Gamay.
 6. Millä viinialueella vaikuttavat – myös Alkossa debytoineet – tuottajat: J. Charpentier, Thierry Fluteau, Forget-Chemin ja Pertois-Lebrun?

  Champagnessa.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.