ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 19/ 2019

Näytä vastaukset 6.5.2019
 1. CaKun kuohuviinin lajikkeiksi on ilmoitettu Cabernet Franc, Pinot Noir, Chardonnay sekä Grolleau; miltä Ranskan viinialueelta se on erittäin todennäköisesti kotoisin?

  Loiresta. Grolleau on Loiren roseeviinien paikallinen volyymirypäle. Muut kolme rypälettä kuuluvat Loiren alueen ”perusrypälekalustoon”.
 2. Kun Alkon ilmoittamat viinin rypälelajikkeet ovat Pinot Grigio, Viognier ja Pinot Gris, kuinka monesta rypälelajikkeesta viini on valmistettu?

  Kahdesta. Pinot Grigio ja Pinot Gris ovat synonyymejä, joten ne ovat epäloogista ilmoittaa eri lajikkeina. (Esimerkki on poimittu huhtikuussa 2019 kalifornialaisen Gallon Barefoot Pinot Grigio -viinin tuotetiedoista.)
 3. Friulano tai aikaisemmalta harhaanjohtavalta nimeltään Tocai Friulano on Koillis-Italiassa suhteellisen arvostettua lajike. Mikä on tämän lajikkeen tämän lajikkeen nimi synnyinseudullaan Ranskan Bordeaux’ssa?

  Sauvignonasse
 4. Mitä juomatyyppiä edustavat (Alkossa myynnissä olevat) merkit: Angostura, Diplomatico, Havana Club ja Plantation?

  Rommia eli sekeriruokoviina.
 5. Mitä juomatyyppiä edustavat (Alkossa myynnissä olevat) merkit: Kalevala, Kyrö Koskue, Teerenpeli Pyygin ja Tuori?

  Suomalaisia ginejä.
 6. Suomalaisten ovat jatkaneet raitistumaan – ainakin Alkon ja panimoiden myyntimäärien perusperusteella – myös vuoden 2019 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Alkon myyntimäärä supistui vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana 8,9 prosenttia tehoaine etanolilla mitattuna. Minkä Alkon tuoteryhmän myynti kasvoi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana: kuohu-, puna-, rosee-, valko- vai väkevien viinien?

  Roseeviinien. Roseiden myyntimäärä kasvoi hulppeat 26,7 %. Eniten supistui punaviinien myynti, 13,4 %. Aikaisemmin myyntimäärätilastoissa hyvin pärjänneiden kuohuviinien Alkon myynti väheni 3,7 prosenttia.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.