ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 23/ 2019

Näytä vastaukset 3.6.2019
 1. Nautiskelija on nimennyt portviinien valmistuksessa käytetyn laajan rypälecocktailin nimellä Portviinisekoite. Voiko perinteisistä väkeviä ja (makeita) tuottavista rypäleistä valmistaa mietoa valkoviiniä?

  Kyllä. Portviineihin käytettävät rypäleet ovat perinteisesti olleet sekä tummia että vaaleita. Makeiden viinien suosion vähentyessä myös Douron alueella on siirrytty lisääntyvästi mietojen puna- ja valkoviinien tuotantoon. Historiallisesti vaalean lajikkeet ovat olleet arvostettuja edullisten tawny-porttien tuotannossa.
 2. Mitä kummallista Alkon vakiovalikoiman lajikeviinin Sella & Mosca Cannonau di Sardegna 2017 rypäletiedoissa, kun Alkon ilmoittamat viinin lajikkeet ovat Cannonau ja Grenache Noir?

  Cannonau on Grenache nimi Sardiniassa. Sama rypäle on ilmoitettu kahdesti lajikkeena, vain eri nimillä.
 3. Jos haluat viinimaailmassa vetää kotiinpäin, niin mitä seuraavista lajikkeista voisit ajatella viljeleväsi Suomen leveysasteilla: Summer Sweet, Supaga, Triplett Blanc vai Zilga?

  Muita kolmea, paitsi kuuman Kalifornian Central Valley modernia volyymikuriositeettia Triplett Blancia. Muut ovat kylmään ilmastoon kovia pakkasia kestämään kehitettyjä hybridejä.
 4. Mitkä kaksi seuraavista B-kirjaimella alkavista italialaisia viinialueista tuottaa vain Nebbiolo-viinejä: Bardolino, Bolgheri, Barbaresco vai Barolo?

  Piemonten kuuluisimmat viinialueet Barbaresco vai Barolo.
 5. Mikä seuraavista merkeistä ei ole (Alkossa myynnissä oleva) sokeriruokoviina alias rommi: Diplomatico, Chartreuse, Pampero vai Ö?

  Ranskalainen yrttilikööri Chartreuse. Ö on Altian myymä ja Ahvenanmaalla tislattu rommi.
 6. Mitä seuraavista (Alkossa myynnissä olevista) tisleistä ei ole gini: Ägras, Hernö, Kalevala vai Pacto Navio?

  Kuubalaisen Havana Clubin rommi Pacto Navio.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.