ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 30/ 2019

Näytä vastaukset 22.7.2019
 1. Mihin Etelä-Amerikan epätyypilliseen viinimaahan liittyy rypäle nimeltä Quebranta. Vihjeenä rypäleen arvostus perustuu sen tisleille antamiin ominaisuuksiin.

  Peruun. Quebranta valmistetaan paikallista arvostettua paikallista lajikepiscoa eli rypäleviinaa.
 2. Minkä maalaisia tuottajia ovat Brancott Estate, Greywacke, Felton Road ja Mt Difficulty?

  Uusiseelantilaisia.
 3. Mitä kuohuviineihin pitää lisätä toisessa käymisessä kuplien saamiseksi?

  Sokeria ja hiivaa. Kun hiiva on käyttänyt sokerin loppuun, on kuohuviini periaatteessa valmis. Kuohuviinin lopullinen makeusaste saadaan sokerin lisäyksellä.
 4. Mikä seuraavista väkevistä juomista ei kuulu joukkoon: Chartreuse, Chivas Regal, Glenmorangie vai Talisker?

  Ranskalainen yrttilikööri Chartreuse. Alkuperäinen vihreä Chartreuse tosin sisältää odotusarvoisesti enemmän voltteja kuin valtaosa skottiviskeistä.
 5. Mikä hedelmä tai marja suomenkielellä on ranskalaisten juomien ja muiden ruokien etiketeissä takana nimillä: fraise, framboise, myrtille sekä poire? Yleistiedon kannalta tällaiset ranskankieliset perusnimet kannattaa hallita.

  Fraise on suomeksi mansikka, framboise vadelma, myrtille mustikka sekä poire päärynä. Ranskankielinen yleisnimi kirkkaille hedelmäviinoille on alcools blancs eli värittömät viinat, joissa alkoholin kanssa näihin hedelmien nimet yleisesti kohtaa.
 6. Mikä seuraavista tislemerkeistä ei kuulu joukkoon: Angostura, Diplomatico, Plantation vai Tariquet?

  Armanjakkimerkki Tariquet. Muut ovat (Alkossa myynnissä olevia) rommimerkkejä.
 

© 2002-2019 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä.